Wat is glasvezel nu precies en wat is daar anders aan?

Glasvezel is een optische kabel waarover digitale gegevens worden getransporteerd.

Bij glasvezel gebeurt dit door middel van (laser)lichtflitsen, bij koper door stroom, en bij straalverbindingen met elektromagnetische radiogolven.

Zowel licht, stroom als radiogolven verplaatsen zich met de lichtsnelheid (7 x om de aarde in 1 seconde). Allemaal even snel dus. Waarom is er dan zoveel te doen over glasvezel?

Ten eerste is het zo dat glasvezel per definitie veel veiliger is: radiogolven kunnen op grote afstand worden opgevangen en als de gegevens niet goed zijn versleuteld, worden afgeluisterd. Bij koper is het al een stuk lastiger omdat men met “afluister”-apparatuur in de nabije omgeving van de kabel moet zijn. Glasvezelkabels transporteren alleen licht dat aan de binnenkant van de kabel blijft en daardoor niet af te luisteren is.

Zowel koper als draadloze verbindingen zijn al lang doorontwikkeld. Hierdoor zijn er niet veel technieken meer voorhanden om hier nog veel meer extra snelheid uit te halen. Een keer zijn de mogelijkheden uitgeput. Glasvezel gaat weliswaar ook al een tijdje mee, maar er liggen al technieken “op de plank” die de snelheid van één haardunne vezel nog altijd steeds kunnen vermenigvuldigen, zonder dat de vezel zelf vervangen hoeft te worden. Vandaag met de reguliere apparatuur is 1 Gigabit de standaard snelheid van glasvezel zelf (de hoogste snelheid wat nu over koper wordt aangeboden en dan gaat het alleen nog maar om download snelheid)

Glasvezel kan tegelijk up- en downloaden, zonder dat je daar iets van merkt. Sterker: bij een 1 Gigabit verbinding zou je kunnen stellen dat je dus eigenlijk een 2 Gigabit verbinding hebt. Netflixen, youtuben, gamen, videovergaderen, bellen, alles tegelijk en zonder enige vertraging. Kijk zelf maar eens wat er gebeurt met je speedtest als je je computer even flink laat uploaden door bijvoorbeeld nieuwe foto’s en video’s in onedrive of dropbox te zetten. Ook het “nieuwe TV kijken” is veel prettiger; uitzending gemist of kijken op je tablet of laptop, het gaat veel beter met meer bandbreedte.

Ook een onderschat maar zeer belangrijk punt is dan de zogenaamde latency (vertraging) ook wel round-trip genoemd. Dit is de tijd die nodig is om een datapakketje heen en terug te transporteren. Ter vergelijk: de tijd dat een pingpongballetje nodig heeft vanaf de afslag tot de terugkomst.

En juist díe snelheid is erg belangrijk voor applicaties die “realtime” werken. Denk hierbij aan bellen via internet (VoIP) , videovergaderen, track & trace van voertuigen, camerabeveiliging, enzovoorts. Met name voor gaming is dit heel belangrijk. Vraag je zoon of dochter maar.

Of bekijk dit filmpje:

Glasvezel, mits geleverd door een goede provider, levert de kortst mogelijke latency. Hoe korter hoe beter. Dankzij deze snelle reactietijden is het zelfs mogelijk om, net als bij 5G, operaties op afstand uit te voeren, voertuigen te besturen, camera’s te bedienen, kortom: allerlei applicaties waarop “de overkant” direct moet reageren en terugkoppelen.

Dit zijn enkele redenen waarom glasvezel niet alleen nu, maar met name in de toekomst HET medium is voor datatransport. Het is daarom niet de vraag óf maar wannéér glasvezel onmisbaar wordt.

Tot slot: minder technisch maar zeker belangrijk om te weten:

  • Glasvezel geeft totaal geen straling, nul.
  • Glasvezel heeft minder energie nodig om data te transporteren, en is daarmee duurzamer.
  • Glasvezel kan nooit storingen veroorzaken op andere elektronische apparatuur.

Glasvezel Hoeksche Waard

De meeste inwoners en bedrijven in de Hoeksche Waard hebben inmiddels een brochure ontvangen van E-Fiber. In de brochure wordt aangekondigd dat de Hoeksche Waard zal worden voorzien van glasvezelkabel. Maar wat hebben daar nu precies aan? We maken het hier duidelijk.

Wie is E-Fiber?

E-Fiber is de kabelexploitant die het glasvezelnetwerk gaat aanleggen in de hele Hoeksche Waard. Het bedrijf gaat in elke straat in de Hoeksche Waard glasvezelkabels leggen. Tijdens de werkzaamheden is het mogelijk om gratis een aansluiting in de woning of kantoor te krijgen. Tot in de meterkast. Dit omdat het relatief voordelig kan als de straat toch nog open ligt.

Zodra de straat wordt gesloten kan er alsnog wel een huisaansluiting worden besteld, maar dan moet de straat weer open en worden de kosten hiervoor, minimaal € 450,00, in rekening gebracht. Dit tarief is overigens vastgesteld op een graafafstand tot 9 meter. Als de afstand groter is dan zal de aansluiting op basis van een maatwerkofferte worden aangeboden en mogelijk meer gaan kosten dan de eerder genoemde € 450,00. De tijdelijke actie om bij tijdige inschrijving de aansluiting gratis te verkrijgen kan je vergelijken met vroegboek-korting.

Wat is het verschil tussen E-Fiber en de internet providers?

Eigenlijk is e-fiber vergelijkbaar als Stedin en je provider als je energieleverancier (bijvoorbeeld Eneco)

E-Fiber verzorgt en onderhoudt uitsluitend de kabels en centrales zelf. Bij een kabelbreuk is het de verantwoording van E-Fiber dat deze wordt gerepareerd. Bijvoorbeeld in geval van het per ongeluk doorsteken van een kabel door graafwerkzaamheden.

De provider levert de diensten zoals internet toegang, televisie, alarm, telefonie, pinautomaat aansluiting enz. Het abonnement wordt alleen door de provider in rekening gebracht. In die rekening zit dit ook het bedrag wat E-Fiber ontvangt als exploitant opgenomen. Soms is dat gespecificeerd, soms niet. Net als op je energierekening. Je gaat dan ook een overeenkomst aan met de provider. Met E-Fiber ga je een vastrechtovereenkomst aan, maar als je op tijd bestelt zijn hier geen kosten aan verbonden.

Waarom is de keuze uit providers beperkt?

Ondanks dat het e-fiber netwerk is opengesteld voor elke Nederlandse provider hebben veel (bekende) providers ervoor gekozen hun diensten niet via een open netwerk aan te bieden en kun je daarom niet voor bijvoorbeeld KPN of Ziggo kiezen. Deze bedrijven hebben als policy dat zij hun diensten (internet, TV, mediabox, telefonie) alleen over hun eigen kabels aanbieden.

Voor een compleet overzicht gebruik je de pakketvergelijker van E-Fiber hier: https://www.e-fiber.nl/vergelijker

Zijn de aangesloten providers wel betrouwbaar?

Dat is subjectief. De één loopt helemaal weg met bijvoorbeeld Ziggo, de ander wil daar het liefst gisteren nog weg. De meeste providers die via E-Fiber leveren bestaan al jarenlang en hebben een schare trouwe klanten verzameld. De mindere naamsbekendheid betekent niet per definitie dat er een slechter aanbod is of mindere kwaliteit wordt geleverd. Ook de verschillende review sites geven niet altijd een even betrouwbaar beeld. Het is algemeen bekend dat mensen die klachten hebben vaker een review schrijven dan mensen die tevreden zijn. En sommige bedrijven vragen alleen aan klanten die niet eerder een klacht hebben ingediend een review te schrijven.

Wie moet ik bellen voor klachten?

De provider. Als de aard van de storing blijkt te liggen aan de kabel zelf zal de provider E-Fiber aansturen om de reparatie uit te voeren. Gezien de hoge betrouwbaarheid van glasvezelkabel, zal de kans op een storing aan de kabel echter niet vaak voorkomen. Als er al storingen zijn dan ligt dat vaker aan een modem/router die “hangt” of een softwareprobleem bij de provider, of in het interne (wifi)netwerk.

Moet ik wel of niet overstappen?

Ten eerste: je moet helemaal niets. Het mag en kán eindelijk in de Hoeksche Waard. Er is een extra keuzemogelijkheid bij gekomen in de Hoeksche Waard. Elke situatie is anders en elk bedrijf / particulier heeft behoefte aan bepaalde diensten terwijl anderen dat helemaal niet hebben. Wel zijn er een paar punten die vrijwel iedereen in overweging kan nemen, tevreden over de huidige provider of niet.

Heb je al een glasvezelaansluiting en ben je 100% tevreden over de diensten en tarieven? Overstappen heeft dan weinig zin.

Heb je een koper- of straalverbinding en ben je 100% tevreden? Dan kun je je afvragen of glasvezel je in de toekomst meer kan gaan bieden dan wat met koper / straalverbinding mogelijk is. Of jezelf afvragen of het aanbod glasvezel wat er nu is wellicht toch extra voordelen biedt. Soms denk je dat je al goed zit omdat je het niet hebt kunnen vergelijken/ervaren, maar blijkt het toch beter te kunnen. Raadpleeg hiervoor een ervaren ICT specialist. Aangezien E-Fiber tijdens de graafwerkzaamheden gratis komt aansluiten zou het zonde zijn om er geen gebruik van te maken als je verwacht (op de langere termijn) glasvezel te willen gebruiken of als blijkt dat het nu, tegen verwachting in, toch beter kan.

Ben je tevreden over je huidige abonnement (Bijvoorbeeld van Ziggo, KPN, XS4all) maar kan internet sneller? Veel providers kunnen ook het huidige abonnement omzetten naar alleen TV. Je kan dan daarnaast glasvezel gebruiken voor alleen internet en toch TV blijven kijken bij je oude (vertrouwde) provider en tegelijk genieten van het snelste internet.

Woon je in een (buiten)gebied waar geen goeie verbindingen beschikbaar zijn of is het met de snelheid en betrouwbaarheid net te doen? Dan is de kans groot dat je er het beste aan doet om glasvezel bij de provider van je keuze aan te vragen. Technisch gezien zal je dan opeens voorop lopen in plaats van achteraan.

Tip: kan je geen keuze maken tussen de providers, maar wil je wel gratis aangesloten worden? Overweeg dan om bijvoorbeeld een internet-only abonnement bij een van de providers af te sluiten. De voordeligste provider levert 12 maanden internet voor ongeveer hetzelfde bedrag als het vastrecht van € 450,00. Als het alsnog niet 100% bevalt kan je na een jaar gewoon overstappen naar een andere provider. Voor elk afgesloten abonnement geldt dat wanneer je de eerste looptijd (meestal 12 maanden) hebt doorlopen, je GEEN kosten meer betaalt aan de glasvezelkabel, zelfs als deze ongebruikt blijft liggen. Ga je de glasvezel hergebruiken bij een andere provider dan betaal je hooguit een klein bedrag voor de aansluitkosten (doorgaans niet meer dan € 25,00 voor particulieren)

Ik heb nog een @ziggo.nl of een @kpnmail.nl e-mailadres, kan ik die behouden?

Nee, een adres wat refereert naar uw huidige provider kan niet worden meegenomen. Maar dit hoeft geen groot probleem te zijn. Als u opzegt bij uw huidige provider dan moet de provider uw e-mail adres nog minimaal 6 maanden “in de lucht” houden. Dat geeft ruim voldoende tijd om uw nieuwe mailadres te communiceren aan uw relaties, familie, en vrienden. Het is aan te raden om meteen een mailadres te gaan gebruiken wat niet gekoppeld is aan een provider. zoals gmail(google) of hotmail (Microsoft). Deze adressen zijn ook gewoon gratis en behoudt u voor altijd. Of u nu 1 of 10 keer zou willen overstappen. Het aanmaken van een gratis mailadres is helemaal niet moeilijk. Op https://accounts.google.com/SignUp maakt u een adres aan bij Google. Voor een Microsoft adres gaat u naar https://outlook.live.com/owa/?nlp=1&signup=1 . U doet er vervolgens het beste om direct daarna op uw huidige adres een zogenaamde “forwarder” in te stellen. Hiermee zal elke mailtje automatisch worden doorgestuurd naar uw nieuwe adres. Daarnaast is het erg handig om een automatisch antwoord op uw “oude” mailadres in te stellen. U kunt in de tekst aangeven wat uw nieuwe mailadres is zodat iedereen (ook degene die niet in het adresboek staan) weet dat u adres is gewijzigd.

Het lijkt veel werk, maar dat is het niet. En u weet in elk geval zeker dat u daarna nooit meer afhankelijk bent van uw internetprovider. Wel zo handig als u ooit nog zou willen overstappen.

Terug naar de homepage

Bovenstaande informatie is op basis van de mening van meerdere lokale ICT specialisten samengesteld. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.