Ten eerste: je moet helemaal niets. Het mag en kán eindelijk in de Hoeksche Waard. Er is een extra keuzemogelijkheid bij gekomen in de Hoeksche Waard. Elke situatie is anders en elk bedrijf / particulier heeft behoefte aan bepaalde diensten terwijl anderen dat helemaal niet hebben. Wel zijn er een paar punten die vrijwel iedereen in overweging kan nemen, tevreden over de huidige provider of niet.

Heb je al een glasvezelaansluiting en ben je 100% tevreden over de diensten en tarieven? Dan hoef je nergens over na te denken en heeft verder lezen geen zin 🙂

Heb je een koper- of straalverbinding en ben je 100% tevreden? Dan kun je je afvragen of glasvezel je in de toekomst meer kan gaan bieden dan wat met koper / straalverbinding mogelijk is. Of jezelf afvragen of het aanbod glasvezel wat er nu is wellicht toch extra voordelen biedt. Soms denk je dat je al goed zit omdat je het niet hebt kunnen vergelijken/ervaren, maar blijkt het toch beter te kunnen. Raadpleeg hiervoor een ervaren ICT specialist. Aangezien e-fiber tijdens de graafwerkzaamheden gratis komt aansluiten zou het zonde zijn om er geen gebruik van te maken als je verwacht (op de langere termijn) glasvezel te willen gebruiken of als blijkt dat het nu, tegen verwachting in, toch beter kan.

Woon je in een (buiten)gebied waar geen goeie verbindingen beschikbaar zijn of is het met de snelheid en betrouwbaarheid net te doen? Dan is de kans groot dat je er het beste aan doet om glasvezel bij de provider van je keuze aan te vragen. Technisch gezien zal je dan opeens voorop lopen in plaats van achteraan.